"Το μωρό μου έπεσε!"

(κι έσπασε τα μούτρα του στο πάτωμα... τι κάνω;;;;)
Αφού βέβαια συνέλθω και ξαναπάει η καρδιά μου στη θέση της...

Ένα περίεργο πράγμα εκεί που πιστεύεις ότι μόνο των άλλων τα παιδιά πέφτουν και χτυπούν μάλλον γιατί "δεν τα πρόσεχαν αρκετά" πέφτει το δικό σου και μάλιστα μπροστά στα μάτια σου! (μια χαρά τα πρόσεχαν οι άνθρωποι, όπως κι εσύ, κι εγώ) το ακόλουθο post είναι κυρίως συνεισφορά της Έλενας, φυσικά δεν είναι η μόνη που είδε το αγγελούδι της να χτυπάει μπροστά στα μάτια της και όλες ξέρουμε πώς ένιωσε. Τι τρομάρα, πανικός και μετά σε δευτερόλεπτα ενώ νομίζεις ότι η καρδιά σου έχει σταματήσει, το μυαλό υπερλειτουργεί να δώσει λύση, να δώσει βοήθεια, ανακούφιση, καθησύχαση και ενισχυμένες δόσεις αγάπης για ό,τι πολυτιμότερο έχει μία μάνα...το παιδάκι της!

Ας τα διαβάσουμε απευθείας από την Έλενα που γράφει τόσο ωραία:

"Το ατύχημα: Το Αντζελάκι βούτηξε με το πρόσωπο από τον καναπέ κάτω στο πάτωμα, ευτυχώς έχω στρωμένες μοκέτες. Έσκασε με τη μύτη και το μέτωπο, γδάρθηκε στη μοκέτα, η μυτούλα άνοιξε και έτρεχε αίμα, το μέτωπο το κατάλαβα σήμερα από τη μελανιά... Κατατρόμαξε, έκλαιγε, και πάει λέγοντας. Εμείς επίσης τρομάξαμε πολύ και δεν ξέραμε και τι να κάνουμε. Τελοσπάντων πρώτες βοήθειες των οποίων επιβεβαίωσα την ορθότητα:

1. Κρύο νερό, και όχι πάγο εκεί που χτύπησε. Φυσικά σε καμία περίπτωση απευθείας πάγο στο δέρμα.
2. Ψυχραιμία και όχι φωνές (το τρομάζουν περισσότερο και το κάνουν τις επόμενες φορές να κλαίει ακόμη πιο πολύ)
3. Δεν κάνουμε "ντα" το πάτωμα ή τον καναπέ, γενικώς φερόμαστε ως ενήλικες που είμαστε.
4. Η μύτη χτυπάει εύκολα γιατί προεξέχει. Στα πολύ μικρά μωρά σαν τα δικά μας είναι λίγο δύσκολο να πάθει ζημιά γιατί δεν είναι πλήρως σχηματισμένα τα ρινικά οστά. Πάντως την διαφορά του "άνοιξε η μύτη" από το "έσπασε η μύτη" την καταλαβαίνεις από την αφθονία του αίματος καταρχήν και από το πού μελανιάζει η μύτη (εκεί που χτύπησε ή παραπάνω).
5. Αν το παιδί ηρεμήσει μετά την τρομάρα και φέρεται φυσιολογικά, μάλλον είναι μια χαρά. Αν όμως γίνει ληθαργικό και έχει περίεργες αντιδράσεις (π.χ. δεν τρώει, δεν παίζει, κλαίει διαρκώς κτλ) καλό είναι να εξεταστεί, γιατί μαζί με τη μύτη, συνήθως σκάει κάτω και το κεφάλι...
6. Ο γιατρός μας είπε ότι 30-40 εκ. ύψος δεν μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα εύκολα...

Αποτελέσματα: Μύτη μελιτζανούλα την πρώτη μέρα (πρησμένη και μελανή) και κακάδια από τα αίματα την επομένη... Με γειά μας!"

Φαντάζομαι πόσο τρομάξατε παιδιά!

αχ και μη χειρότερα που λέγαν οι γιαγιάδες μας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις