Τι να πάρω στο μαιευτήριο - για το μωρό

Η ακόλουθη λίστα είναι προσωπική (τροποποιήστε ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες) και δημιουργήθηκε με βάση την πείρα της πρώτης μας γέννας (2010) και για τις καιρικές συνθήκες που συνήθως συναντάμε κατά το τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου (τότε αναμένω την περιβόητη άφιξη του δεύτερου απόγονου). Όλος ο ρουχισμός πλυμμένος με αρκάδι ή άλλο απορρυπαντικό κατάλληλο για βρεφικά ρούχα.


Τι θα πάρω λοιπόν για το μωρό!


- Πετσέτες* και Μπουρνουζοπετσέτα με κουκουλίτσα (αυτά που έχουν στα νοσοκομεία κάνουν και για απολέπιση την οποία το μωρό ομολογουμένως δεν χρειάζεται, οπότε πάρτε κι ένα δύο αφράτα και μαλακά δικά σας),

- (Ψαλιδάκι νυχιών που λογικά δεν θα χρειαστώ άμεσα αλλά ποτέ δεν ξέρεις, αφού το πρώτο γεννήθηκε με δόντι, μπορεί το δεύτερο να έχει μεγάλα νύχια... όλα τα περιμένω)
- Πάνες*
- Μωρομάντηλα* άοσμα, υποαλλεργικά κλπ.
- Αμυγδαλέλαιο σε μικρή συσκευασία (όπως του ιωδίου στα φαρμακεία)
- Sudocream (αν έχω σε μέγεθος δείγματος ακόμα καλύτερα)
- Οινόπνευμα*
- Μπαμπάκι*
- Χαρτομάνδηλα αυτοκινήτου (οπωσδήποτε για να στραγγίζετε τις πτυχές που κρατούν υγρασία κατά το άλλαγμα και να αποφύγετε ερεθισμούς-συγκάματα κλπ. Ένα από τα καλύτερα μυστικά των καραβανάδων μαίων)

- Πετσετάκια μικρά (έχει πολυσυσκευασίες αποδεκτής ποιότητας στο Jumbo αλλά οπωσδήποτε προτιμήστε τα λευκά, αφενός γιατί δεν έχουν υποστεί ύποπτες βαφές και αφετέρου γιατί παίρνουν λευκαντικό). Όπως οι πάνες αγκαλιάς βλ. παρακάτω, κι αυτά “σώζουν ζωές” κι έχουν χίλιες χρήσεις, για τις ξινίλες, γιατί ενώ το μωράκι μας θηλάζει από το ένα στήθος το άλλο στήθος που θέλει πολύ να συμμετέχει μπορεί να έχει “διαρροές”, για να πλύνουμε τοπικά το μωρό, γιατί φτερνιστήκαμε και δεν θέλαμε να ακουστεί πολύ μήπως το ξυπνήσουμε ή δεν βρίσκαμε χαρτομάνδηλο κλπ. κλπ.

- Κορμάκια κοντομάνικα (στα ιδιωτικά και φαντάζομαι και στο δημόσιο ακόμα, έχουν ένα βαμβακερό “ζουρλομανδύα” που υπερκαλύπτει το μωρό και τα ρουχαλάκια τα θεμε κυρίως για την "μεγάλη έξοδο", ανάλογη των οσκαρ στην καρδιά μας, μόνο εμείς το βλέπουμε εντέλει και στο δεύτερο, ούτε το σκέφτεσαι!)
- Κορμάκια μακρυμάνικα
- Σκουφάκια 1-2
- Ζακετάκι βαμβακερό
- Κουβερτάκι τρυπητό

- Πάνες αγκαλιάς (δεν ξέρω γιατί έχουν αυτό το όνομα, εννοούν όμως τα μικρά τετράγωνα σεντονάκια 80Χ80εκ. που όντως βολεύουν παντού από το να κρατάμε αγκαλιά το μωρό, να καλύπτουν καρότσια, καθίσματα αυτοκινήτου κλπ, να τα σκεπάζουμε σαν σεντονάκια κανονικά, να τα μεταχειριζόμαστε σαν σκιάδια για τον ήλιο κ.α. πολλά).
Δεν ξέρω πού τα προμηθεύεται κανείς, εμείς πήγαμε σε μία ωραιότατη βιοτεχνία στο Μπραχάμι, πήραμε σεντόνι με το μέτρο μας το κόψαν στις διαστάσεις που θέλαμε και γαζώσαμε χρωματιστές τρέσες στις άκρες και γίναν υπέροχα! Λίγες μέρες μετά η πεθερά μου βρήκε στα φυλαγμένα μωρουδιακά του άντρα μου πολλές φανελένιες πάνες αγκαλιάς πολύ καλύτερης ποιότητας από τα σεντονάκια μας οπότε τα δικά μας τα μεταχειριζόμαστε ακόμα 2 χρόνια μετά επικουρικά! Η φανέλα είναι πολύ ανώτερη, απαλότερη, καλύτερη, πιο ζεστή κλπ. από το σεντόνι!

*σε κάποια από τα ιδωτικά (και αναλόγως οικονομικής κατάστασης και σε κάποια δημόσια), δίνουν τα σημειωμένα με αστερίσκο αλλά μπορεί η ποιότητα να μην σας ικανοποιεί.

Το κάθισμα αυτοκινήτου για το μωρό καλό είναι να έχει τοποθετηθεί από πριν στο αμάξι της εξόδου, γιατί οι μπαμπάδες εκείνες τις ώρες είναι λίγο τρελαμένοι (αν όχι από το μωρό ίσως από εμάς και τα άπειρα “φέρε μου και φέρε μου”) και δεν έχουν την απαραίτητη υπομονή και συγκέντρωση να διαβάσουν τις οδηγίες!!!

Επίσης για το καθισματάκι να προειδοποιήσω, μιας που την πάτησα, ότι παρότι ο προμηθευτής εγγυάται ότι είναι κατάλληλα για νεογέννητα, θα παρατηρήσετε ότι ακόμα και με μειωτήρα (εκείνα τα φουσκωτά μαξιλαράκια που καλό είναι κι αυτά να τα έχετε πλύνει με βρεφικό απορρυπαντικό) το μωρό “χάνεται” και “χύνεται” από λίγο έως πολύ μέσα στο καθισματάκι που αναγκαστικά για λόγους ασφαλείας έχει πολύ κάθετη -για νεογέννητο- κλίση. Σε αυτήν την θέση ένα νεογέννητο δεν είναι καλό να παραμένει πάνω από μισή ώρα, οπότε αν έχετε μεγάλη απόσταση να διανύσετε κάνετε στάσεις -ούτως ή άλλως θα τις απαιτήσει ο νέος σας συνεπιβάτης.

Λοιπόν εγώ σε όλη την διαδρομή κράταγα το μέτωπο της Μαργαρίτας που έπεφτε όλη την ώρα μπροστά σαν να ήταν μεθυσμένη! Υπάρχουν μαξιλαράκια που κρατάν το κεφαλάκι των μωρών σαν σωσίβια (ανοιχτά μπροστά στο λαιμό) αλλά ακόμα και το μικρότερο είναι μεγάλο για ένα νεογέννητο κι επίσης είναι όλα ακρυλικά που εμένα με ανατριχιάζει και δεν το θέλω με τίποτα για το δέρμα του μωρού. Αυτήν την φορά σκοπεύω να πάρω ένα δύο μεγέθη πετσέτας μικρό-μεσαίο και τα πολύ μικρά που ανέφερα πιο πάνω να τυλίξω ρολό το καταλληλότερο μέγεθος και να προσπαθήσω να σφηνώσω το κεφαλάκι του μωρού για να μην κρεμάει.

Αυτά για το μωρό, σε ξεχωριστό post έχω σημειώσει τι θα πάρω για τους ενήλικες της παρέας, δηλ. εμένα και τον μπαμπά αν καταφέρει να είναι δίπλα μου στον τοκετό όπως την πρώτη φορά. 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις